Vi förvandlar goda idéer till framgångsrika lösningar

Teaterutrustning, Scenmaterial, Scenteknik, Filmdukar, Podier. Allt inom teaterutrustning. Fasta & temporära läktare. Allt för scen och teater.

 

Vår historia.

1981 grundade Gunilla Hansson och Rüdiger Kallenberger företaget AB Ilmonte. Företagsnamnet är en fransk/italiensk ordlek av deras efternamn, il – han och monte – berg!

Grundidén var att etablera en försäljningsorganisation med ett antal tyska agenturer inom vitt skilda branscher men ganska omgående ser man en potential mot teaterbranschen med kopplingar till flera tyska företag.

Första försäljningssuccén är utan tvekan Ilmo-Rapid podierna från Podest-Bau Kleu. Vi lyckas  knyta an till firma  Gerriets i Umkirch med produkter som Trumpf 95 skenor mm och ett större textilsortiment. Man hittar leverantörer för olika typer av salongsstolar,  teleskopläktare och  scenmekanik.  Vissa projekt är oförglömliga som Globen, Spectrum i Oslo, Malmö Live osv

Lagom till millenniumskiftet år 2000 sker ett generationsskifte där verksamheten övergår till Gunillas son Thomas Hansson. Siktet är inställt på att bygga ut den textila verksamheten med egen konfektions ateljé och det dröjer inte länge innan vi investeringar i egna lokaler i Åled 2007.
Personalstyrkan växer och vi når numera ut till ett ännu bredare kundsegment som kontor, skolor, museer och annan offentlig verksamhet.

Idag är AB Ilmonte en av de få aktörerna i Sverige som klarar av att leverera i princip allt en salong behöver. Våra kunder vet att vi står för kvalitet och service för alla stora som små kulturinstitutioner och eventbolag i vårt avlånga land.

Våren 2023 överlåter Thomas verksamheten till Peter Wikström. AB Ilmonte ingår nu i en koncern där vårt systerföretag, A S O Sweden, kompletterar oss med en ny nisch – mekanik, bild och ljus. En ny era är inledd, allt för det viktigaste vi har – nöjda kunder över hela Sverige!